Red Lipstick – the Story

Van alle cosmetica producten, heeft de lipstick de grootste tegenslagen gekend, voordat ze haar huidige status bereikte.
 This story is een must read voor alle lipstick lovers!

De oorsprong van red lipstick
De Red Lipstick story begint zo’n 5000 jaar geleden. Waar de vrouwen van Mesopotamië waarschijnlijk de uitvinders waren van de red lipstick. Ze verpulverde edelstenen en versierden hiermee hun gezicht, voornamelijk hun ogen en lippen. Zo’n 2000 jaar later waren het de Egyptenaren welke een dodelijke combinatie brouwden voor hun lipstick. Uiteindelijk was er de Arabische cosmetologist Abulcasis welke de eerste geparfumeerde lipstick uitvond. Het duurde niet lang voordat deze uitvinding de Middellandse Zee overstak en Europa binnendrong. De kerk was hier niet blij mee en verkondigde het als de incarnatie van satan en red lipstick behoorde toe aan de prostituees.

Iconen
In de 16de eeuw maakte red lipstick haar comeback en wel in Engeland. Koningin Elizabeth (prachtig vertolkt door Cate Blanchett in de kostuumfilm Elizabeth) stond bekend om haar lichte huid en helder rode lippen. In deze periode waren het de high class ladies en acteurs welke make-up gebruikten. Het was zelfs zo erg dat de Britse wet voorschreef dat een huwelijk geannuleerd moest worden, wanneer een vrouw op de dag voor haar huwelijk red lipstick droeg.

Uiteraard was het icoon en visionair Coco Chanel, welke in 1920 voor opschudding zorgde en de dieprode lipstick – Rouge coromandel – introduceerde; “a woman’s prime weapon of seduction”. Het was pas in 1921 dat red lipstick geaccepteerd werd en de modebewuste Londense dames haar droegen. In 1924 introduceerde Coco Chanel haar red lipstick – Rouge de Chanel – “I’llnever leave my home without my Rouge de Chanel.”
Red Lipstick the storyIn Amerika duurde het nog iets langer, alhoewel actrice Clara Bow midden jaren ‘20, de cupido boog beroemd maakte door haar dark red lipstick. Maar uiteindelijk in de jaren ’30 was het pionier Elizabeth Arden welke red lipstick introduceerde. Elizabeth Arden vond red lipstick een teken van kracht en tijdens de tweede wereldoorlog bedacht ze een red lipstick welke matching was met de vrouwelijke uniformen van het leger, in de fameuze kleur – Montezuma Red. Zij inspireerde onder andere ook Estee Lauder en Revlon. De red lipstick werd hierdoor massaal verkocht in hun salons vanaf de jaren ’30. Zij inspireerde onder andere ook Estee Lauder en Revlon. De red lipstick werd hierdoor massaal verkocht in hun salons vanaf de jaren ’30.Red Lipstick The StoryMidden jaren ’40 was er weer veel gedoe rond de red lipstick. De red lipstick zou met name gedragen zijn door prostituees.
Ook zouden mannen een voorkeur voor een natural look hebben, aldus de media destijds. Gelukkig was het deze keer slechts van korte duur, in de jaren ’50 waren het iconen Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor welke red lipstick droegen en zij gaven red lipstick de roem welke haar toebehoorde. Ze rees tot ongekende hoogte om nooit meer terug te keren – Red Lipstick is never out of style!

♥Zizi

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *