Photo blog – Eat, sleep & enjoy…Maastricht!

Vorig weekend stond een heerlijk weekendje Maastricht in mijn agenda, relaxmodus aan en genieten!
In het prachtige hotel – Château St. Gerlach – in Valkenburg is dat niet heel moeilijk.
Maar voordat we het hotel zijn gaan opzoeken, zijn we eerst lekker gaan shoppen in Maastricht.


De vergelijking tussen Maastricht en Den Bosch -my hometown- wordt vaak gemaakt en dan met name vanwege de bourgondische sfeer en uitstraling. Natuurlijk ook het zachte accent van de mensen en als Limburgs meisje vind ik het ook wel weer heel fijn om de lieve zachte G weer om me heen te horen.
Ook de verhalen welke zo’n oude stad vertellen, met hun karakteristieke panden, huizen en winkels in panden die soms al eeuwen oud zijn. Ik maak graag mijn eigen verhalen als ik ronddwaal in een stad als deze… Zo heb je bijvoorbeeld in Maastricht de boekhandel Dominicanen gelegen in de prachtige Dominicanerkerk met haar eeuwenoude plafond- en muurschilderingen. Deze prachtige boekhandel staat vast op mijn to-do lijstje van Maastricht.
hotspot weekendje maastricht ontspannen genieten

Tijdens het shoppen hebben we ook genoten van een heerlijke lunch. Ik ben natuurlijk veel bezig met gezonde voeding maar met een weekendje weg laat ik ook even echt alles los. Ik ben een bourgondiër, maar wel eentje met maat S ;-). Daarnaast houdt gezond eten ook gevarieerd eten in. Een broodje carpaccio op het terrasje – heerlijk!
hotspot weekendje maastricht ontspannen genieten
En natuurlijk lekker genieten van een prosecco met mijn hubby!
hotspot weekendje maastricht ontspannen genieten
Aan het eind van de middag zijn we de auto ingesprongen richting hotel, het ligt vlak bij Maastricht, vanuit het centrum ongeveer 10 minuutjes met je auto. Zelf zeggen ze – de buitenplaats van Maastricht – en dat is het ook!
Château St. Gerlach is een prachtig hotel en bestaat uit twee gebouwen. Het gebouw links in het rood is het oude koetshuis en nu de basis van het hotel met de receptie, bar en hotelkamers. In het gebouw in het midden van de foto bevinden zich het restaurant, De sauna’s en het zwembad en de grotere appartementen/suites.
hotspot weekendje maastricht ontspannen genieten
Nadat we ons hadden gesetteld in onze kamer zijn we naar de Spa van het hotel gegaan om de relaxfactor nog naar een hoger niveau te tillen. De Spa ligt niet in hetzelfde pand als het hotel en onze kamer, dus een lekker wandelingetje met badjas en slippers door de buitenlucht. Wij vonden het in eerst een beetje awkward om door de lobby en de voortuin zo rond te lopen, maar de receptioniste gaf aan dat dit vaker werd gedaan. Ik hou er wel van om een beetje het ongebruikelijke te doen dus.. badjas aan en gaan!
hotspot weekendje maastricht ontspannen genieten
De Spa heeft naast haar behandelcabines, een sauna, Turks stoombad en een zwembad, het was niet erg groot, maar ontspannen kon je er zeker! Na ons bezoekje aan de sauna zijn we ons op ons gemakje – heeerlijk!- klaar gaan maken voor het diner. Lekker verzorgen, crèmepje, make-upje, goede geur, mooi geföhnd haar en dat allemaal op mijn gemakje, daar kan ik intens van genieten! Het diner was meer dan verrukkelijk en de sfeer in de Bistro was gemoedelijk en super vriendelijke medewerksters.

Na het diner hebben we nog een drankje aan de bar, heerlijk gin-tonic met lime en heel veel ijs…en daarna genieten van het romantische koninklijke bed…
hotspot weekendje maastricht ontspannen genieten
Wat ik ook zo prettig vond was het late ontbijt, waar je tot half 12 aan kunt schuiven, met echt al-les a girls wants, waar je geen ongeduldige obers vindt die haast maken om alles op te ruimen, nee, hier is het genieten op z’n Limburgs…
Na het ontbijt zijn we de natuur in gegaan en hebben we de omgeving verkent en haar befaamde Mergellandroute, dat stukje Limburg deel ik woensdag met jullie!

Wat vindt jij een leuke stad voor een shortbreak?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  • Zizi
   2014-05-14 / 09:48

   Dank je Sas! Vandaag komt deel 2 dus stay tuned. 😉

  • Zizi
   2014-05-14 / 09:51

   Dank je Sas, vandaag komt deel 2 dus stay tuned! 😉

 1. blogs
  2014-06-27 / 12:03

  Good post. I certainly appreciate this website. Keep writing!

  Here is my blog post blogs