Marula oil – the next best golden beauty secret?

Oliën zijn een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam en spelen een belangrijke rol in het mooi houden van onze huid. Oliën eten is nog altijd de snelste weg naar een mooie huid, maar smeren wil ook goed doen.
Oliën veroveren de laatste maanden meer dan ooit de cosmetica wereld.
Minerale olie, bio oil, rozenbottel olie, argan olie en nu hoor je steeds vaker de Marula olie voorbij komen. Ik ben benieuwd, is dit een nieuwe hype of toch een waar beauty geheim?

Mineral oil – go or no go?
Zo’n 15 jaar geleden ging het mis bij de minerale olie. Steeds meer geruchten doken op in de media, het zou de huid verstikken, je zou er een paraffine verslaving aan over houden en zorgen voor o.a. acne. Al jaren wordt dit gebruikt in vele cosmetische producten, het is namelijk goedkoop, geur- en kleurloos, oxideert niet en kan heel makkelijk lang bewaard worden. Op het etiket kun je het herkennen aan de namen liquid paraffin, liquid petrolatum, parafin oil, paraffinum liquidum, petrolatum liquid, petroleum oil, white mineral oil en white oil, dit zijn allemaal minerale oliën.

Echter is uit onderzoek gebleken dat 100% minerale oliën wel goed kunnen zijn. Talg kan gewoon uit de huid en verstopt de poriën niet! Sterker nog, er zijn talrijke studies die aangetoond hebben dat zelfs 100% minerale olie op de huid geen puistjes veroorzaakt. Het afsluitende effect wat minerale olie hebben geeft de huid zelfs de kans om haar huidbarrière te herstellen en wordt daardoor vaak voorgeschreven aan eczeem patiënten.
Doordat de minerale olie steeds minder gebruikt werd door de negativiteit, is de hype rondom plantaardige oliën ontstaan. Onthoud altijd dat plantaardige olie niet per definitie goed voor je is, het zijn met name de onbewerkte oliën welke slecht gezuiverd zijn, welke schadelijk voor je zijn.

african botanicsAwareness
Zowel in cosmetica als in voeding is een awareness ontstaan, wat ik alleen maar een fantastische beweging vind! Lees je het etiket van je etenswaren om te slechte toevoegingen uit te bannen, doe dit ook met je cosmetica!
Je huid is immers je grootste orgaan en deze neemt stiekem heel veel slechte toevoegingen op met alle gevolgen van dien.

Marketing tool
De grote cosmetica huizen willen gewoon verkoop – dus naast een mooi potje, een goede verpakking, de juiste slogan met het gezicht du moment op hun billboards, zit er allereerst heel veel water in je dure potje crème, daarnaast mag je ervan uitgaan dat er gemiddeld 5% parfum aan toegevoegd wordt.
Als laatste wordt er dan nog de exotische olie waarvan ze weten dat de consument deze als het nieuwe goud heeft bestempeld aan toegevoegd. De illusie ontstaat hier, want slechts bij het toevoegen van slechts 1 druppel olie, mag het op vermeld worden op het etiket en staat om deze reden ook vaak als een van de laatste toevoegingen op het etiket.

Daarmee zeg ik niet dat een product welke onderhevig is aan marketing trucjes niet goed is, want dat kan het zeker wel zijn! En jezelf af en toe pamperen met dat heerlijke potje crème, daar is helemaal niks mis mee.
Ook ik kan hier enorm van genieten, maar de schadelijke toevoegingen wil ik graag niet terug vinden in mijn potjes, flesjes en tubes.

Skins Institute
Paulina Moes – owner van Skins Institute – weet dit maar al te goed en heeft als insteek dat zij achter elk product staat wat onder haar naam over de toonbank gaat. Deze op prachtige pumps wandelende encyclopedie weet precies wat ze verkoopt in haar instituut en dat maakt mij de spons welke gebiologeerd naar haar luistert en haar informatie absorbeert.

skins-institute-leading-spa1Haar visie over oliën is uniek! Zo uniek dat je bij Skins Institute zelfs jouw eigen beauty elixer kan laten maken, persoonlijk op jouw huid samengesteld uit tientallen verschillende lauter pure en zuivere oliën, want elke olie heeft haar eigen unieke eigenschappen.
Maar hiervoor geldt: keep following – soon to come!

Marula Oil
Echter in dit assortiment van oliën vindt je niet de Marula Oil.
Juist voor de Marula Oil heeft Skins Institute gekozen voor de prachtige fairtrade beautylijn van African Botanics, volledig gebaseerd op 100% pure, zuivere marula oil. African Botanics is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Skins Institute, maar ook wereldwijd vind je dit heerlijke merk terug in de meest toonaangevende spa’s!

MarulaOilWat maakt de Marula Oil zo bijzonder?
De vrucht welke afkomstig is van de Olifantenboom (marula) hebben tot 4 x hoger gehalte aan vitamine C dan sinaasappels, zit bomvol antioxidanten en met een hoge concentratie voedingsstoffen, mineralen en vetzuren. Elke pit bevat 2 a 3 zaden, waaruit de olie gewonnen wordt.
Deze zaden worden met de hand uit de vrucht verwijderd en zelfs hand geperst.
Maar de geheimen van Marula Oil laten zich zien in;
– diepe hydratatie,
– het minimaliseren van fijne lijntjes,
– verbetert de elasticiteit van de huid,
– Werkt herstellend en verminderd ontstekingen,
– Beschermt de huid tegen milieubelasting,
– Verbetert de huidtoon en huidtextuur,
– Werkt fantastisch als zachte hersteller na chemische peelings of microbrasie.
– Gemixt met foundation geeft de olie de huid een mooie glow.
– Werkt uiteraard ook herstellend voor je haar.

Fair Trade
African Botanics help ook de bevolking. De vrouwen uit de dorpen halen handmatig de pitten uit de vrucht en persen deze. Hiermee word de bevolking van werk voorzien en kunnen zij een eigen zelfstandig bestaan opbouwen.

“er is geen heilige graal” weet Paulina en dat ben ik met haar eens, maar dat deze fijne olie met een heerlijk puur aroma veel goeds doet is een ding wat zeker is.
Zelf heb ik het nu twee weken getest en ben met name onder de indruk van haar snelle, herstellende werking en wat ze doet voor je hydratatie.

Volg:

2 Reacties

 1. 2015-03-08 / 22:36

  Leuk en vooral interessant artikel. Ik ben ook een Skins Institute fan! En nu ook van African Botanics.

  • Zizi
   2015-04-02 / 09:32

   Dank je wel, Priscilla! Je zou zeker ook ‘my own serum’ moeten uitproberen! Een persoonlijk op maat gemaakt serum voor jou, love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *