TALK – Roos van Binsbergen

Roos van Binsbergen (33) is founder en eigenaresse van Beauty by Roos, de hairextensions specialist van Nederland!
Ook is zij mede eigenaresse van Hairloxx Professional, de hairextensions welke ik ook draag.
Vorig jaar heb ik haar voor het eerst live mogen ontmoeten en wat is dit een leuke en inspirerende vrouw, zonder opsmuk!
Roos krijgt het voor elkaar! Ze combineert het runnen van 5 vestigingen van Beauty by Roos feilloos met haar 3 kids en een happy husband!
Had ik al verteld dat Roos -as we speak- ook nog gezellig haar vestigingen verbouwd en baby Luca pas 4 maandjes oud is?
We want to hear more…!

Beauty-by-roos-talkHoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
“Met een beetje mazzel begint onze dag rond een uur of 7. Met een beetje pech een stuk eerder als de kleintjes al wakker zijn. In no-time maken we 2 flessen en beginnen we met voeden. Daarna de tafel dekken voor een gezamenlijk ontbijt. Dit doen we altijd samen met de kids en is echt even een moment met zijn allen. Tussen de bedrijven door hijsen we her en der wat broeken aan en gaat er een likje mascara op en we zijn klaar voor de dag. Onze nanny schuift daarna aan en neemt het over. Dat is wel echt heerlijk, de kleintjes blijven vaak nog even in hun pyjama’s rond scharrelen en hebben daardoor geen enkele haast. Om half 9 ga ik aan de slag!”

beauty-by-roos-talkHoe combineer jij een topcarrière, meerdere vestigingen -in de verbouwing!- met een gezin, houdt je je man zo gelukkig en blijf je er ook nog fantastisch uitzien?
“Poeh, dat zijn wel erg veel credits hoor, haha! Maar het is een balans vinden. Dat heeft mij ook best een tijd gekost hoor. Maar ik vind werken heerlijk, het is mijn allergrootste passie naast mijn gezin, hierdoor voelt het niet alsof je extreem druk bent maar gewoon lekker bezig bent. Verder maken we echt heel bewust tijd voor de kinderen en voor elkaar.”

beauty-by-roos-talkJe gaat nooit de deur uit zonder…
“Hairextensions natuurlijk! Maar verder ook niet zonder BB crème, mascara, lippenstift en blush. Eigenlijk is dat ook alle make-up die ik gebruik, of het nou een doordeweekse dag is of een feestje, ik zie er altijd “hetzelfde” uit. Ik houd niet zo van tutten en gun mezelf er ook geen tijd voor eerlijk gezegd.”

Voor jouw onberispelijke look gebruik je…
“Afhankelijk van mijn “mood” heb ik mijn haar gestijld, geföhnd of gekruld. Mijn haar is natuurlijk mijn visitekaartje van ons bedrijf maar ook hierin met ik niet echt een tut hoor. Dus in een minuut of 5 ben ik vaak wel klaar.”

Wat is jouw gouden beauty tip?
“Zorg dat je huid verzorgd er uit ziet, dan straal je. Verder drink ik enorm veel water, echt 2,5 liter per dag. Het is een gewenning geworden maar werkt wel erg goed op mijn huid.”

En je beste carrière advies?
“Doe alles wat je doet voor 100% en doe geen concessies. Ik heb nooit ergens spijt van, alles heb ik weloverwogen gedaan. Niet alles heeft altijd goed uitgepakt maar ik heb daar wel enorm veel van geleerd.”

Lieve Roos, mij heb je te pakken hoor! En ik ben het met je eens, met prachtig haar heb je de helft van een goede look al gewonnen!
Hier lees je alles over mijn hairextensions van Beauty by Roos en hieronder zie je in een kort filmpje hoe dat nou precies in zijn werk gaat.
Love-Zizi

 

TALK – Pretty Pregnant & Skin with Dermalogica

Nicole Mohr (36)
Ik werk sinds 2008 als Educator bij Dermalogica. Als gediplomeerd schoonheidsspecialiste en Dermalogica Expert vind ik niets leuker dan alles uit te pluizen over spannende ingrediënten en de werking van de huid. Mijn kennis deel ik graag met schoonheidsspecialisten die dagelijks bij Dermalogica op training komen.

“Naast een passie voor de huid hou ik van yoga & mindfulness, gezonde voeding en vooral uren lang lezen! Ook ben ik mama van 2 kids en heb ik een druk leven met een man en 2 gezellige dikke katten. Mijn leven is dus alles behalve saai!”

Mijn absolute nummer 1 Dermalogica product op dit moment is Multi-Active Toner; deze heerlijke hydraterende spray gebruik ik heel de dag door om mezelf lekker op te peppen en mijn huid een nodige hydratatie-boost te geven. Met het grote aanbod aan producten dat Dermalogica heeft, kan het goed zijn dat ik volgende maand weer een andere favoriet heb.
Talk-dermalogica-pregnant-and-skinWat verandert er in je lichaam wat van invloed is op je huid?

Het lichaam van een zwangere vrouw ondergaat vele veranderingen tijdens een zwangerschap en deze worden grotendeels gestuurd door ons hormoonstelsel ook wel endocrien systeem genoemd. Maar wat veel mensen niet weten is dat onze huid ook een endocrien orgaan is die gestuurd wordt door onze hormonen. Dit betekent dat er bij de ene vrouw een hormonale disbalans ontstaat waardoor haar huid verandert, maar bij de andere vrouw kan een al bestaande disbalans genormaliseerd worden waardoor haar huid eveneens verandert. Het is niet zozeer de vraag of haar huid verandert, maar eerder hoe. Geschat wordt dat zo’n 90% van de zwangere vrouwen ervaart dat haar huid verandert tijdens de zwangerschap.

Hoe kan het dat de ene vrouw de prachtige pregnancy glow krijgt en de andere vrouw juist een vlekkerige, droge huid?
Zizi: “Ik zie huiden zo verschillend reageren op zwangerschap, maar gun iedereen zo’n prachtige glow!”
Tijdens de zwangerschap zien we vooral een stijging in oestrogeen en progesteron hormonen en deze zullen zorgen voor individuele homoonfluctuaties bij elke vrouw. Dankzij deze hormonen is het lichaam (en dus ook de huid) in staat om meer vocht vast te houden wat maakt dat de huid een zachtere uitstraling en textuur krijgt wat zo karakteristiek is voor de zogenaamde pregnancy glow. Maar omdat onze hormoonhuishouding ook een rol speelt in ons circulaire systeem/ bloedvatenstelsel kan het betekenen dat over stimulatie ook juist kan zorgen voor een droge, geïrriteerde huid of zelfs eczeem. Juist omdat dit per vrouw en zelfs per zwangerschap kan verschillen is persoonlijke begeleiding door een huidexpert zeker aan te raden.

spinneadertjes-en-zwangerschapsmaskerKan een zwangerschapsmasker ook ontstaan bij de juiste zonbescherming?
Zizi: “Ik smeer elke dag met een hoge SPF, ja echt elke dag! En tijdens de zomer heb ik mijn gezicht bijna verstopt onder een parasol en zonnehoed.”
Helaas wel. Dit heeft te maken met het feit dat het hormoon oestrogeen naast de zon ook een interne trigger van onze pigmentcellen is om pigment aan te maken. Dit betekent dat 3 van de 4 vrouwen zelfs met een goede spf last kunnen krijgen van een zwangerschapsmasker ook wel hormonale hyperpigmentatie genoemd. Uiteraard is een maximale spf nog steeds heel belangrijk, maar daarnaast is het zeker aan te raden om de zon zoveel mogelijk te vermijden.

Gaan de spinneadertjes (spider naevi) ook weer net zo snel weg als ze gekomen zijn?
Zizi: “Die vervelende adertjes, ik heb ze vooral op mijn decolleté gekregen en vind ze alles behalve leuk!”
Beschadigde haarvaatjes zullen zich niet uit zichzelf herstellen. Wel kunnen ze minder zichtbaar worden omdat het lichaam minder vocht vast houdt nadat het kindje geboren is.

Welke ingrediënten moet je absoluut naar de black list verbannen tijdens je zwangerschap, en waarom?
Zizi: “Iedereen heeft wel ‘goede’ raad en ook ik wordt er wat voorzichtig van. Maar welke ingrediënten mogen nu absoluut niet?”
Er zijn een aantal ingrediënten die vermeden moeten worden tijdens zwangerschap en dit komt omdat deze (mogelijk) schadelijk zouden kunnen zijn voor het ongeboren kind. Het gaat met name om retinoïden (vitamine A) Salicylzuur, Hydrochinon en essentiële oliën (deze laatste met name in het 1e trimester)

Wat zijn Dermalogica’s absolute must-haves tijdens je zwangerschap?
Daily Microfoliant voor een zachte, stralende huid, Skin Refining Masque met klei voor eventuele onzuiverheden, Map15-regenerator ook dit poeder op basis van vitamine C is fantastisch op puistjes, niet alleen om ze weg te krijgen, maar ook om pigmentvlekjes te verminderen, Pure Light spf50 en Pure Night om preventief te werken op een zwangerschapsmasker.

talk-dermalogica-pregnant-and-skinZwangerschapspuistjes, zijn ze te voorkomen?
Zizi: “Van veel vrouwen hoor ik dat hun huid heel onrustig wordt tijdens zwangerschap.”
Nee, ook dit is weer geheel te wijten aan de veranderde hormoonhuishouding. Dit betekent dat een vrouw die normaal nooit last van acne heeft het ineens kan ontwikkelen en andersom. Het is wel belangrijk om de huid goed te reinigen, maar sommige ingrediënten die juist effectief zijn tegen acne zoals Salicyzluur en vitamine A dienen nu juist vermeden te worden. Maar talg absorberende ingrediënten zoals Klei en verzachtende ingrediënten zoals Haver kunnen wel helpen. Gelukkig lost het probleem zichzelf in de meeste gevallen na het 1e trimester weer op en anders na de bevalling als de hormonen weer normaliseren.

Striae, de een krijgt het en de ander krijgt het gewoon niet, klopt dit?
Zizi: “Dit wordt heel vaak beweert alsof het in je genen zou zitten, maar ik smeer me 2 x per dag heel goed in en blijf echt niet bespaard.”
Striae is eigenlijk het scheuren van bindweefsel dat inderdaad voor een deel genetisch bepaald is. Het blijft zeker belangrijk om de huid goed vet en soepel te houden, maar helemaal voorkomen lukt helaas niet.

Hoe ondersteun je je huid -en je glow- tijdens de slapeloze nachten, na de bevalling?
Zizi: “Ik mag tot nu toe nog van geluk spreken, maar als ik denk aan de slapeloze nachten…”
Vooral je huid blijven verzorgen met goede producten, veel water drinken en zo gezond mogelijk eten.

Wat zijn Dermologica’s musthaves voor je huid na de bevalling?
UltraCalming Cleanser deze zachte reiniger is zelfs zonder water te gebruiken, ideaal voor die eerste dagen na de bevalling als je veel in bed moet liggen. Multi-Active toner, skin Hydrating Booster en Skin Hydrating Masque deze drie producten gaan de huid intens hydrateren om zo lang mogelijk de glow vast te kunnen houden.

talk-dermalogica-pregnant-and-skinDit zijn mijn favorieten, en staan al in de aanslag!

Love-Zizi

TALK kick off | Beauty by Zizi

This is the kick-off of a brand new item on the website TALK! In this item we search for true powerwomen! Women with a busy life; we say an amazing –or dream- job we admire, most of them will live together with her hubby (to be) and sometimes her  kids are playing around and still look fabulous, these women who want to learn everyday and live to the fullest!  This is the kind of woman who inspires us and we want to know all about her!

So we hope you will enjoy this item as much as we do!
We proudly present to you TALK, with of course in this first item we TALK about Zizi, founder & owner of BeautyByZizi

Meet me, Zizi, I am founder & owner of BeautyByZizi, I would describe myself as a powerfull but yet sensitive and a bit blond kind of a woman. I have my own website, which is all about all things pretty. I work in my own beauty&make-up studio, and also working as a make-up artist for magazines, artists & shows.
I live together with my two BIG loves –my hubby & my baby boy which actually is 10 years old, in our cute new house in
‘s-Hertogenbosch. For me health & happiness are the two greatest gifts in live, so food from my kitchen as sure is healthy and yummy and I work out 3 times a week. Let’s take a look!

07.00
Rise & Shine!
I wash my face with just fresh water in the morning, followed with my day collagen by !QMS, this is my true skin saver. As a moisturizer I use whatever my skin needs, sometimes it is a moisturizer, on other days I use a face oil.

workshop-zizi

07.45 Breakfast!
For me, enjoying our meals together are really important! So to have the best start of the day, we have breakfast with a packed table, we chitchat about our dreams of last night and of the day to come.  I love my oatmeal, or porridge, in the morning! I really have to try not to eat this every morning, because diversion is also important.  To make a great porridge, it always takes some time, but now I discovered N’Oats by MyMuesli, this is amazing! All pure, great taste and believe it, ready in only 3 minutes, I just add ome blueberries, raspberries and walnuts.

Naamloos-7

08.15
Ready for School!
No, not me, my little man heads over to school, I try to take him every day, if the wetter allows it, we go by bike.

08.30
Gym! Not every day, but I try to have a good, intense workout (about an hour) for 3 times a week.
Now I follow a die-hard program with my personal trainer Patrick. It’s a great motivation to keep track of your results with, oh yes, pictures and measures! Jump over to see the latest post about my training.

Naamloos-8

10.00
Studio time!
My studio is my office, here I work on my website and give my workshops or private one-on-ones. It’s a great joy every day, to do what you absolutely love! To inspire others and let them see the best version of themselves and let them leave with a  love & great self esteem,- make people happy – is one of the best things in the world.

13.00
Lunch!
Of course a healthy one. I love veggies! In spring & summer I choose rich homemade salads, during the darker months I choose hot meals, mostly soups for lunch.

Naamloos-16

18.00
Dinner with my loves
Actually at this this, sometimes a little later because work is never done, I start preparing dinner. Always fresh, with a lot of veggies and every day something else – we don’t like boring, so we love trying new tastes. I love the Asian Cuisine, veggies & fish, but my little man loves pasta’s & meat, so we compromise, both we eat once a week.
No phones, television on the table, dinner is all about each other and our days, for us this is the best part of the day, pure happiness!
After dinner we always make time for playing a little game together.

19.30
Good night, baby!
Taking my boy to bed, I try to take him myself, but with a busy schedule, I am lucky with a great hubby who takes him.
We have the same bedtime ritual as 10 years ago, every night I tell him he is the most important person in my life and my greatest love, that I am proud of him and that he can achieve anything in his life and always cherish his dreams.

20.00
Time to catch up!
Most of the time it’s catching up on my work, but every night I make time to cuddle with my hubby, if only for 5 minutes.

22.00/23.00
Night, night!
A good sleep, is the base of an energetic day and a great complexion. We have a luxurious kingsize bed and I swear by satin sheets, it keeps your skin soft and wrinkleless and your hair shiny. Summer or winter I always ventilate and love being waked by the sun!  Oh, and I never ever went to sleep without a kiss!

Naamloos-15